tinggalkan link anda

01 Julai 2011

Perlu ke aku beralih dari Blogger ke Wordpress Self-Hosted ?




Aku betul-betul tengah buntu sekarang ni. Dah lama betul la persoalan ni bermain dalam kepala otak aku, tapi sampai sekarang tak terjawab lagi. Perlu ke aku pindah data-data aku kat blogger ni ke wordpress self-hosted aku?


Untuk pengetahuan korang, aku ni dah mmg boleh tahan lama jugak la pakai domain dan hosting sendiri ni. Tapi, entah bila aku nak guna 'sepenuhnya' hosting yang aku beli ni. Contohnya dengan menggunakan WP Self-Hosted sebagai platform blog ataupun buka forum sendiri untuk blog aku sebagai tambahan.


Sebab-sebab aku tak pindah ke WP sampai sekarang ni :

1. Takut ada broken apa-apa tentang post-post aku.

2. Pagerank blog aku sekarang ni (2 Google PR) jadi PR 0 balik.

3. Susah ke nak guna WP Self-Hosted?

4. WP ni macam rasmi sangat je, bukan sebarang-sebarang widget boleh masuk.

5. Takut Blogger.com marah aku!! haha.

6. Hilang follower dari blogspot.

7. Dah terbiasa dengan kod-kod html kat blogger.




Ifwat : ada sesiapa boleh bagi aku pendapat ?

6 komen berSAHAJA:

Mohd Firdaus Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

xyah tukar pun xpe..guna yg mne senang n bagus..

AmalinaNashihin Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

guna je yang mana selesa :)

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@Mohd Firdausdua2 pun ada kelebihan n kekurangan sendiri..

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@AmalinaNashihintengok WP pun macam lagi selesa..haha

pinky_liscious Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

saya setia ngan blogspot.. heheh

outbound training malang Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

kunjungan gan .,.
saat kau kehilangan arah ingatlah masih ada yang menolong mu
dan tetap berdoa mengharap untuk menemukan jalanmu.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.