tinggalkan link anda

13 Februari 2011

Kalau nak trafik lebih pun, tak perlu la macam ni.

Agak lama aku tak update entry baru, dan jarang pulak nak blogwalking ni disebabkan terlalu sibuk dengan kelas yang sememangnya buat aku tak da masa nak ngadap laptop sangat. Tapi tu tak mengapa la, adat la jadi student kan. Masa tu semestinya banyak dihabiskan dengan pergi kelas dan kadang2 tu ada la jugak study, hehehe.


Straight to the point, malas nak cakap banyak. Korang tengok jela apa yang aku baru dapat perasan baru2 ni. Patut la aku pelik, asal la aku klik je kat shoutmix aku, duk kuar website yang sama je. Yela, kadang2 ni, kita malas la nak usha link ape yang orang post kat shoutmix kte sebelum klik atas dasar percaya. Yang aku heran, dia buh nama lain-lain. Gaya ayat pun lain-lain.



Kat bawah ni aku sertakan beberapa keping gambar yang aku buat printscreen. Bandingkan dengan semua gambar yang aku bagi.


gambar 1


gambar 2.


gambar 3.


gambar 4.



Kalau korang perasan, masa dia post message tu pun dalam jangka masa yang dekat2. Pada hari yang sama (12.2.2011). Apa websitenya bia lah aku simpan sendiri. Dan semua msg2 dia kat shoutmix aku, aku dah delete. Kalau aku tak delete, nanti ada yang cari pulak kan. Aku takda la nak marah sangat, tapi kalau betol2 nak exchange link tu, tak kesah la. Aku pun suka. Dah la kat website dia tu takde sebarang chatbox (tak silap aku) untuk aku leave msg kat dia balik.


Tak pasal2 aku dah banned dia punya IP termasuk dengan site dia sekali. Yela, kalau nak trafik tinggi pun, tak perlu la nak jadi spammer. Sesape pun dalam dunia IT ni benci dengan spammer macam tu. Soorryy to say. Betulkan aku kalau silap.




Ifwat : sapa makan cili, dia yang rasa pedasnya.

34 komen berSAHAJA:

zEri sAfEerA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

bukan x jumpe. tp ble klik shoutbox kamu 2, trus klua website len. knape eyh?

zEri sAfEerA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

aah. klua blog 2. sebelum ni klua blog len. dan skrg ni klua blog link ni plak http://www.eioul.blogspot.com/

Zaty Anuar Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

sama la kita .. tp sy blh tahu org yg sama, sbb ada klik nama org lain kelua web dia. tp bila klik yg byk2 lain sume dia punya. sah la tu .diam jelaaa

*tak paham? abaikan haha

i am S!L4H.. Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

uishhh..ape la yg dorg wt tu..ingt x leh detect ke?

nelly Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

ada jugak macam tu ? pelik

iszieylyanziy Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

spammer tu kan,,ape sbnrnye?huhu

suhaiza Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

dah terdesak sgt kot....

THE LEKAT LEKIT STORY Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

kalau dah tak ikhlas berblog camtu la.. malas jgn buat blog or berblog

coffeepinkee Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hmm xpe la.mebi dye tringin nak blog dye salu org dtg.haha

Nurfarahana Abdul Aziz Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

kte xdelah nk wat cmtu sbb susah la org nk cam kte klu tukar2 nme ni..alaa,lgpon kan kte boleh cam mne blog yg kte pnh singgah..kan kan kan...hehek...

Apa Yang Panas Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

camne ek nk banned? slalu jugak terkena mcm ni.. kalu ada sesape rajin, wat la entry cara2 utk banned... hehehe..

zealot Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

aku dh banned dh budak nie.. buat sakit ht ja

fatin^^ Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

saja je tu..budak minta perhatian, kurang kasih sayang kot hehe ~~

sayangku azida Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

oo...macam tu pun ada ye..saya tak la brapa tahu pasal saya ni baru dalm dunia blogging ni...terima kasih ye info ni..

owL_aRtOwL Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

i like dis entry...
i loike~
ekeke...

... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

as salam..

oo..betul tu.saya pun lama dah tak ziarah sini.adoi..
tapi bila ada msa terluang, insya'Allah ;)

sarah Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

tue peminat setia tuh.. hehe ^^

fara feroza Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

leh ajar tak cam mana nk tau ip adres org..?haha..

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@Zaty Anuareh, paham je. awat tak paham pulak :D

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@i am S!L4H.. dia ingat dia yang paling bijak kot

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@nelly mmg ramai yang macam tu.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@iszieylyanziy orang yg sama antar msg berulang-ulang. lbh kurang cam tu la. hehe

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@suhaiza budak baru nak naik.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@THE LEKAT LEKIT STORY berblog sbb nak cari populariti. tu la jadi. pakai software.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@coffeepinkee semua orang nak cam tu. tapi terdesak sangat tu, sampai guna software. maybe la.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@Nurfarahana Abdul Aziz mmg kita boleh detect je. tapi jangan la nak tunjuk sangat diri tu terdesak nak trafik lebih kan.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@Apa Yang Panas aku banned guna shoutmix. hehe. cbox pun boleh kot.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@zealot tu la, bengang la main cara kotor kan.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@fatin^^ kurang kasih sayang? haha. maybe kot! kikiki

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@sayangku azida hati2 la. tu semua nak trafik lebih tu. main software.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@owL_aRtOwL tengs owl :)

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@... hahaha, sekali sekala tu mai la lawat2 sini ek? huhu

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@sarah bukan peminat setia, tapi pencari marah orang ramai.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@fara feroza boleh je, tapi lau guna shoutmix mmg dah boleh detect.