tinggalkan link anda

30 Disember 2010

Bukti blogwalking amat2 memerlukan CPU dan Internet yg pantas !



Aku mmg suke sangat2 blogwalking (BW) ni. bg aku, sehari tak blogwalking, dah macam hape dah rasa hidup ni. kadang-kadang, benda ni boleh buat aku ketagih. hehehe.. tapi banyak sangat masalah yang aku hadapi masa tgah BW ni, contohnya laptop aku msti akan jadi sangkot-sangkot, kadang-kadang sampai hang terus ! ia selalu terjadi bila aku bukak sampai 6-7 tab.. hehe.. yelah, laptop yg aku gune ni dah lame aku pakai, masa taun 2006 lg, aku form 3 masa tu, umi aku bg kat aku.



acer aspire 3620 aku. otai beb !




kadang-kadang tu, aku betul-betul tak suke bila aku bukak banyak2 tab skaligus, semua blog yg aku bukak tu, mengeluarkan lagu, lagu buat laptop aku jadi SLOW yang amat ! dah jadi slow motion kadang2 laptop otai aku ni..hehehehe.. kalau dalam bnyk2 blog tu ada 1 blog je yg putarkan lagu takpe gak, ni lau dah kesemua blog yg aku bukak tu ada putarkan lagu masing-masing ? tak ke bercampurhaduk bunyi nye. hohoho .. mmg macam siput la laptop aku ni berfungsi walau aku pnye RAM dah upgrade kpd 2GB, tapi CPU nye tetap rendah, iaitu 1.7GHz je (standard laptop lame).


siput oh siput !



internet pon main peranan penting gak, lau internet korang lembab pon, merangkak-rangkak gak nak bukak satu-satu page tuh, haha! tambah-tambah lagi kalau nak BW ni mmg memerlukan internet yg laju utk bukak bnyk-bnyk blog skaligus mcm yg aku slalu buat la. tak tau la kalau korang BW bukak satu blog je pd masa yg sama kn? skill masing-masing, betul tak ? lau internet laju, takde la bersawang menunggu macam gambar kat bawah ni, hohohoho.. nasib baik la internet aku laju, hehehehe ..



perkara yg tidak mustahil berlaku..hahaha!




kesimpulannya, terbukti la kalau nak blogwalking ni mmg memerlukan CPU yang pantas dan tak lupe juga internet yg pantas.. lau macam pengguna broadband spt Celcom, Maxis atau Digi tu, takat dapat line GPRS je mmg sakit la nak blogwalking ni, hehehe.. betul kn?




p/s : laptop otai pun tak ketinggalan guna Windows 7 .. hehe

8 komen berSAHAJA:

mia.azlin Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

setuju! ;)

dhilla nazli Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

betoll..
ahahha

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

internet di Malaysia masih lagi takleh celen internet kat s'pore :(

siti faridah harun (nama penuh tu) Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

betol2,, kalau guna berukband mmg hish ! tapi kat umah streamyx,, lalala ~

alang2 ifwat bw ,, jgn lupe singgah kat teratak ida,, hehe

Annie Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

Kalau guna broadband jgnkan 6 tab, 2 tab pun cukup susah...

Farah Hanim Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

farah pun bkk banyak tab jgk dlm satu masa. hoho :D
ade tag ~
http://farahuhibbuislam.blogspot.com/2010/12/izamir-ridzwan-pendrive-giveaway.html

iwan_dextrous Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hihihi..lebih2 lagi yg pki pc yg lame2..kdg2 leh shutdown trus..hahha



Dextrous cyber life

eiysya zasya's Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

internet yg pantas plg penting.. tp kalau xde internet laju, laptop harus laju.. kalau xde dua2, lebih baik tdo dr sakit hati tunggu loading.. isk3~


p/s: karangan pertama 2011