tinggalkan link anda

04 Januari 2011

jadual aku CLASH sane dan sini.

Pautan


adoih ! pening aku tengok camne nak register course utk susun jadual kelas aku semester ni. tadi dekat setengah jam jugak la aku try-try usha kot2 ada tak yang kelas tak penuh.. tapi hampeh betol, semua kelas penuh bhai ! aku dah tensen dah nak bukak Student Portal UiTM ni.. tensen weh ngadap laptop lame2..haha ! dalam kepala otak aku ni dah macam ada batu bata seketol dah kat celah antara otak kiri dengan otak kanan!







tiap semester mesti masalah ni aku berulang.. tak semestinya yang ada repeat paper, yang takde repeat pun jadual berpusing-pusing ! macam jadual aku semester-semester lepas, bermacam-macam group ada.. haha! group F la, group G la, group K la, sampai tak terkira.. kalau yang bernasib baik tu dapat la semua group sama, baru la takde clash-clash jadual.. huhu. ni la akibat nya bila buat course registration lambat-lambat, padan muka aku.. hohoho.







disebabkan masalah ni selalu melanda pelajar-palajar IPT seluruh negara, sampaikan ada satu page kat facebook yang mengumpulkan semua pelajar yang selalu mengalami masalah jadual bertindih ni.





benda ni sebenanye takda la susah sangat nak buat, tapi kadang-kadang tu jadi susah bila nak susun kelas ikot masa yg kite nak, contoh nya taknak ada kelas hari jumaat atau pun isnin. tu yang jadi susah tu ! tapi kadang-kadang tu aku main bubuh je, lantak la. janji tak serabot kepala aku. hahaha!


kesimpulannye, buat la course registration awal-awal lagu utk elak dari pening2 kepala susun jadual bila naik sem baru nanti.


p/s : setuju kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan.

9 komen berSAHAJA:

iwan_dextrous Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hihi..normal r tu.mane2 pun same je ak rase..

Dextrous cyber life

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

tak normal gak bila tiap2 sem, hahaha

HonEyBuNNy Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

betul tu..kalau clash mst serabut kan...selamat la kitaorg xdk cluss jumaat..heheh

zazaw Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

aku tak suka benda ni jadi
peninggg otak akuu

farhanaafri Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

da setel daftar kursus sebb da 3 mggu masok sem ^_^".. huhuu.. adat la pening2 lalat pitam ble awal2 masok sem nieyh.. byk nak kne setel.. jiwa kne kental..!!

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

ahahaa.. takot bulan 2 baru masuk kelas je.kikiki

nam5wym Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hahaha...
bagus la anda dah ada pengajaran, btw...
belajar la bersungguh, kalau nk buat, buat btol2, kalau x nak jgn buat..

kata2 dr seorang guru sy yg dah pencen, bleh pakai sgt, ank2 dia semua menjadi....

cuba la...hehehe

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

betol tu.. setuju sangat. tengs yaa sis.. :D

nat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

Salam utk student part 1. Dia nk register course tp grup dah penuh wlhal kels ad 26 org je. Kt portal tu ckp dh maximum. Cmna nak buat eh. Dan 1 lagi trikh register tu dh tutup. 1 subjek je yg tbabas ke klas lain tupun sbb tkleh update sbb penuh. Klu jmpa PA dia nk tolong lagi ke?