tinggalkan link anda

19 Februari 2011

Leggings are NOT pants !

Salam bloggers. Lama jugak aku menyepi tanpa blogwalking dan update entry, tetiba kali ni ada pulak benda yang aku rasa seronok pulak nak kongsi dengan korang semua.


Nak buat entry macam ni pun kadang2 pk 2-3 kali gak. Yelah, kot-kot la ada yang terasa kan. Tapi aku mintak maaf awal-awal la kalau-kalau tak leh terima hakikat ni ke. Mana tak nya, kalu aku g mana-mana mall area Penang ni cukup la, boleh kata menjadi satu kepastian terjumpa budak-budak perempuan Melayu pakai benda ni. Nak kata semua tu tak la, aku kata ni kat sebahagian je. Ditegaskan, sebahagian sahaja.


Tapi yang aku pelik, kat dalam Facebook, aku ada jumpa satu page yang tak setuju 'leggings' ni dikategorikan sebagai seluar. Yang buat aku bertambah heran lagi, creator page ni mat saleh, dan yang like pun boleh kata semua mat salleh ! Kalau korang tengok kat wall page ni pun, dorang semua duk mengatakan leggings ni sama macam bogel je dan macam-macam lagi lah.


Aku ada amek printscreen utk page ni, korang tengok la. Tak pun korang boleh terus direct pegi kat page ni, aku dah sertakan sekali dengan linknya kat bawah ni.



klik SINI utk ke page ni.



Entry kali ni sesuai sangat dengan pepatah yang aku sendiri gubah, "mat saleh kata leggings are NOT pants, melayu kata leggings SATU TREND !".

Sebelum aku undur diri, aku mengingati kat sape-sape pun termasuk diri aku sendiri, jangan la kita menelanjangkan agama dan bangsa kita hanya kerana dosa kita sendiri. Salam sejahtera dan selamat berblogging.


Ifwat : back to al-Quran.

27 komen berSAHAJA:

-[miracle]- Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hah! legging are not pants !
agree.

mean.mean Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

seksa bagi kita lelaki yang nengoknye. hohoho XD

... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

as salam..
betul! setuju!
mata ini sakit apabila melihat keadaan seperti itu..adoi..

i am S!L4H.. Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

mat salleh sndri yg x stuju...melayu??? hmmmm

Tanpa Nama Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

mcm mana kalau aku nak pakai legging klaur makan?
boleh tak boleh?


cha alip roo gonn,cargon.

matpek's property Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

habis kalau legging tu bukan seluar..dia apa?? kasut? hehehehe

LehaMY Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hakikat pun leggings tu memang tak boleh digelar pants. huhu . it like same with inner. huhuh .

~ ナフィルザ ~ Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

macam tarak pakai pape
sangat terselah "itu ini"
ekeh keh~ huduh memandangnya!
woopss~

Mujahadah Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

legging tu macam simeh (kain dalam ) kot?? tapi simeh longgar... hurm..legging tu seluar dlm panjang kot/?????

M.a.s.u.r.i Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

tau xper...lagi2 yang bertudung...malu tgk...

Atika Nour Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

uh dahsyat..org puteh plak yg amik berat...org melayu plak dok pkai leggings mcm seluar...
naseb baik la nenek aku pkai utk inner bila nak msuk bendang ja, sbb leggings nie ketat... so, selamt drpd lintah..

fara feroza Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hehe...tu je la..:)

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@-[miracle]- mmg bukan pon. haha

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@mean.meanlaki tengok mana tahan. haha

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@...sakit mata dan lemah jantung :D

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@i am S!L4H..melayu tolong setuju la. haha

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@Tanpa Namaca alip ba alip ya, CABAI.

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@matpek's propertylegging ni macam char kuew tiaw la. kakaka

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@LehaMYaah la, dengan nipis semua tu.kan3? hoho

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@~ ナフィルザ ~orang laki yang tak tahan tengok.hahaha

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@Mujahadahhahaha, boleh kategori seluar dalam panjang kot. hehe

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@M.a.s.u.r.ikita tengok malu, tapi diorang pakai tak malu.

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@Atika Nourdah terbalik la. mat saleh lak duk kutuk2 orang pakai leggings kat tempat awam. tapi lau wat masuk bendang tu logik gak la. hehe

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

@fara ferozaapa yang tu jela? :)

i am S!L4H.. Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

haha ye la tuu....

eikieyn Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

100% agree. orang2 zaman skrg. :)

Gimi Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

Orang putih pun kata gitu