tinggalkan link anda

03 Februari 2011

"1st GA - I Lurve My Mum So Much..."



Salam petang semua blogger sekalian. Lame jugak la aku tak de join ape-ape contest takpun ape-ape GA ni memandangkan kuliah aku dah start kan. Ni tengah cuti raya Cina, tu yg boleh nak merayap je tiap masa n time2 cuti ni la nak join ape-ape GA yang ada kan? Hehe. Kebetulan pulak utk GA ni, Cik Natra Shereena yang tag aku, so tanpa buang masa aku join jelahh. Hehe.


Sape-sape yang nak join ni, boleh la tengok segala syarat kat blog Cik Miera ni. Hadiah utama RM100, kedua pulak sebanyak RM80 dan ketiga sebanyak RM60.


gambar aku bersama umi aku n adik aku masa hari
raya tahun lepas.


Ceghita-ceghiti sikit :


Umi, ibu, mama, emak, mummy, mother aku ni memang la dah banyak buat pengorbanan kat aku. Tanya la sesapa pun yang ada emak atas dunia ni, ada ke dapat emak yang tak pernah berkorban? Aku rasa takda kot. Kalau dia tak berkorban demi kita, confirm2 sekarang ni kita dah takde punya boleh create blog ni dan boleh berjalan sendiri dengan hebat dan megahnya macam hari ni. Yelah, masing-masing bila dah besar, pakai kereta hebat-hebat, kerja bergaji lumayan dah boleh hidup sendiri, rasa macam ibu pun tak diperlukan kan? Tapi bagi sesetengah orang yang memang tak ada hati perut, diorang memang sanggup buat macam tu. Tapi diorang tak fikir ke masa mula-mula diorang masuk darjah 1 dulu ibu dorang jugak yang pimpin tangan hantr pergi sekolah? Bagi yang hidup susah sikit,n takde kenderaan tu, kadang-kadang ibu bergilir dengan ayah hantar kita pergi sekolah naik basikal. Terkecuali la bg yang ibu nya pergi dulu masa dia kecik, etc. Maaf Cik Miera, dah lari topik. Hehe. Antara pengorbanan besar yang umi aku buat kat aku ialah melahirkan aku ke dunia ni. Tu je yang paling bermakna bagi aku sebab aku hidup sampai sekarang, saat aku nak dilahirkan ni susah sangat-sangat. Misi kata aku ni Big Baby. Aku dilahirkan dengan cara pembedahan, bukan dengan cara normal macam bayi-bayi lain. Berat aku masa baru keluar dari perut tu tak silap lebih 4.45KG! Korang tanya la mak korang, baby baru lahir yang lebih dari 4.45KG tu besar ke tak? Memang perit dan besar sangat pengorbanan umi aku tu. Bertarung dengan nyawa. Dahla anak pertama pulak tu, pastu 'beranak belah' pulak. Aku dengar cite umi aku pun seram dan tersentuh secara nuraninya. Susah sangat-sangat seorang ibu nak melahirkan seorang anak tu. Nasihat aku, sesape yang masih hidup lagi ibu, emak, mummy, umi, mama, dan mothernya, curahlah jasa sebelum menyesal kerana tak sempat nak berjasa.



Anda yang di tag :

3. Eika
4. Sape-sape yang nak join lagi.
tak larat nak list semue.hehe

13 komen berSAHAJA:

nelly Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

Gud luck !
=)

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

tengs nelly :)

-[miracle]- Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

whoaa. cool ! thanx tag.
malam atau esok, sy join.
skang, busy ngan kenduri. ngee~

-[miracle]- Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

whoaa. cool ! thanx tag.
malam atau esok, sy join.
skang, busy ngan kenduri. ngee~

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

ehe, baik lah eika.anytime :)

Zaty Anuar Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

terimas

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

welcome :)

zEri sAfEerA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hahaha :)) kak pirah lagi. jgn ah. glamor name 2 6ti. hehe :D

InsyaAllah akn dbuat tag ni. tengs tag :)

Akeyla Azmey :) Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hihihihi , sweeeeet <3

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

kak pirah > hahaa, kak pirah kan dah glamor. tettt :D

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

Akeyla Azmey :) > hehehe, tengs awak :)

zEri sAfEerA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

tettt... sengal :P

LurvelyAmiera Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

^_^ thank join...ishh,takut jgak bce bedah2x nie..*_* papepun gd luck erk..heee