tinggalkan link anda

07 Februari 2011

Pendedahan : Facebook bagaikan hantu tidak berupa di Israel.



Ala, ape la aku ni. Buat topik bajet saspen je. Nampak topik macam gempak. Aihh, kadang-kadang nak wat entry pun lagi bagus sebenarnya yang boleh buat orang baca dengan penuh rasa saspen dan ada efek "WOW!". Hahaha. Maksud aku "bagai hantu tidak berupa" tu takde kena mengena dengan hantu pun, tapi cuma nak menggambar kan betapa kurang mendapat sambutannya halaman sosial Facebook tu kat negara foundernya sendiri berbanding dengan negara-negara lain.


Disini buktinya :

Tempat ke-3 tu !

See? Ranking ke-3 je kot. Ada lagi website-website lain yang lagi penting bagi penduduk negara haram Israel ni. Kemudian, tengok pulak ranking facebook dalam salah sebuah negara maju dalam Asia iaitu Jepun.



Facebook ranking ke-15?



Nah ! Ranking ke-15 terus. Tengok situ je kite dah boleh fikir sendiri dah. Walaupun kecoh satu dunia pasal laman sosial Facebook ni pun tapi orang-orang di negara maju ni takde la macam menggelabah sangat konon-konon nya takde akaun Facebook ni tanda seseorang tu kelihatan kolot, tak up-to-date la konon nya ataupun mundur. Tanpa penggunaan Facebook yang meluas kat negara diorang pun, diorang tetap boleh hidup je, lagi maju ada la.


Sekarang kita tengok pulak ranking site kat Malaysia yang kononnya sapa yang takde akaun Facebook ni tak up-to date punya orang.



yeah, Facebook popular kat Malaysia!



Tengok? Facebook mengalah kan google dalam ranking Malaysia ni! Korang boleh la buat kesimpulan sendiri kan, kat negara asal pengasas website ni pun duk kat ranking ke-3, tapi kat negara kita jadi no 1 pulak?


Tapi nak wat cemana kan, aku sendiri pun guna Facebook ni. Cuma kerap dengan tak kerap bukak jela. Hehehe. Tapi site yang ranking ke-4 dalam Malaysia tu la yang bnyk mengubah hidup aku, hehehe.


Untuk pengetahuan korang, negara China telah block laman web sosial Facebook ni. Dan kat sini ada lagi beberapa senarai laman web yang negara China sekat. Kesimpulan kes ni, Facebook tidak popular atau kurang dilawati di Israel, iaitu negara asal pengasasnya sendiri.




Ifwat : guna facebook hanya untuk cari kawan lama.

12 komen berSAHAJA:

Abdul Farique Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hahaha .. terkejut jugak tgk. gua pun tak faham . kenapa ramai suka facebook . gua rasa fb ni satu je bagus dapat menghubungkan kita dengan kawan-kawan dan saudara ..

Cik Eliza Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

facebook?

apa tu?

hahahaha.

apek kat pasa jual sayo pon tahu facebuk tu ape.
makcik-makcik sambil beli ikan, sambil itu jugak gosip pasal fb.

apakah !

kesimpulan : malaysia mmg terkenal dgn fb.

haha.

fara feroza Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

erk...malunya sy..haha..tp same cam kamu..ranking ke 4 kat msia tu buat lupa kat fb skit..huhu

Zaty Anuar Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

ayat yg last tu..
*iyeke fb untuk cari kawan lama je?
hehehe :p

HAW Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

err! shoutmix ko mana ek? tak jumpa lah..

n u r k i m a Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

biasa la tu..kita suka guna brg2 luar ni...agung sgt!hmmm~

SyaNa_SaN Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

itu tandanya org2x kat malaysia suka kukuhkan lagi silaturrahim yang sedia ada. =)

blog-tips-kurus Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

selalu lupe p/word FB....

zEri sAfEerA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

owh. hurm,,, tp skrg fb dah xde ap yg mnarik sgt dah.

aiezhaa Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

fb bosan!huhu

zEri sAfEerA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

aiyark,,, knape x boleh komen kat shoutbox kamu eyh??? dah la tngah mamai br bgun tdo ni :D

Fathin_junho Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

tp sy rase kt negara2 sperti jepun n korea, fb x popular sebab diaorg adw laman sosial len. cm kt korea diaorg adw mini hompy sndri. lbh hebat dr fb.. hahaha mngkin ble berblog dh popular ni malaysia, pnggunaan fb akan kurng.. ^^