tinggalkan link anda

31 Januari 2011

Handphone aku ada blue, handphone kau ade ke?


Ape yang aku nak ceghite ni bukan la kesah seram ataupun kesah yang boleh membuatkan korang tido malam sampai terkencing-kencing ke ape, tp bila aku teringat balek, rasa macam lawak pun ada, bengang pun ada.


Kisah ni berlaku masa aku duk hostel dulu. Masa tu aku tingkatan 5, sekolah teknik, hehe. Tak silap aku, masa tu ari Ahad petang kut, ramai student yang balik kampung pada hari Jumaatnya dah kembali ke hostel sbb Isninnya nak sekolah pulak kan. Tapi aku selalunya tak balik pun, duk hostel je.

Kebetulan aku tengah tidur pulak time tu. Aku dengar la ada bunyi bising-bising orang jerit-jerit.



"WOI semua budak dorm 5! Bangun, bangun, bangun ! Aku ada barang baik ni nak bg korang tengok!"


Aku dengar suara tu jerit-jerit dari pintu bilik aku. Macam suara budak bilik sebelah aku, si Meon (bukan nama sebenar).


"Sini la wei, aku ada barang baik punya la, sapa tengok takkan nyesal punya" jerit Meon lagi bajet nak wat direct selling ke hape.

"Ape benda la kecoh sangat ni? Aku nak tido pun susah. Barang ape nak tunjuk? Henset baru kat tangan kau tu ke? " jerit salah sorang roommate aku.

"Aku datang sini ni nak ajak korang layan benda ni sama-sama. Best wo, layan gila beb. Mat Salleh punya banyak, Melayu pun ada, Indon pun boleh masuk sama" kata Meon dengan wajah mengharap kami tengok.


Gedegangg !! (bunyi salah sorang roommate aku terjun dari katil tempat dia tidur). Masa tu ramai gila yang datang berkerumun kat keliling Meon.


"Mane wei, bukak la cepat. Kami pun nak tengok blue ni. Kalau boleh anta kat hanpon aku sekali. Hanpon aku bersih sangat ni." kata Alang (bukan nama sebenar) dengan wajah sangap lebih.

Tiba-tiba Meon buka topik lain, " Korang percaya tak hanpon Ustazah Ana (bukan nama sebenar) pun ada blue gak? "

" Bodo pnye Meon, kau jangan duk cakap je. Bukti mane?" soal Alang.

"Ala, meh sini aku nak tunjuk, haaa ni nampak ni? cuba baca betul-betul. B.L.U.E.T.O.O.T.H. Model hanpon Ustazah Ana kan sama cam aku, gerenti la ada blue gak. Kan, kan, kan?

Sambung Meon lagi,

"Ni ha tengok sini, aku baru je blueetooth mp3 dengan abg aku. Tu bnyk mat salleh je." kata Meon dengan muka mintak penampar.


hp aku ni pun ada blue gak!


"Kepala hatuk kau la Meon, buang masa aku je bangun dari katil ni! " marah Along sambil bagi sebijik atas kepala Meon.

Dengan muka bangga sebab dapat mengenakan dorang yg kaki sangap ni, lalu Meon jerit, " Handphone aku ada blue, handphone kau ada ke?"



Huh, nasib baik la aku just dengar je dari atas katil aku. Hahaha, aku dah agak dah mesti ada je idea bodoh si Meon tu.



p/s : guna kemudahan teknologi tu dengan sebaik-baiknya. jangan salahgunakan ia.

20 komen berSAHAJA:

THE LEKAT LEKIT STORY Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

kekekekeke.. sy pun ada.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hahaha, kebanyakan org msti ada benda ni punya.

nadhya ashee'kin Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

huh ,saspenn je

Zaty Anuar Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

haih . terok awk ni . hahhaaa

ifwat Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

cerita realiti kot :)

amira afiqah bt mohd yusof Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

HAHAHA.lawak je.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

amira > sapa buat laawak cam ni rasa nak lempang je.haha

Fathiah Hamim Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

HAHAHAHA lawakkk. cipan betul perangaiii

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

jangan tiru aksi macam ni,hehe

miszz norol rosena Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

keh keh..klaka..

ben Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hahaha..
lawak...
terkena semuanya...

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

nampak sgt smua kaki blue kan. haha

fayafuyus Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

haha. da agak da.

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hehe, nasib baik bukan otak kuning :P

♥ LULU ♥ Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

haha..dah agak dh
lulu pon ade jugak~

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

ramai betul ada blue dalam hp ek skg ni? hahaa

little cart00n Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

elie ada jugak!
hahha

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hahaa, teruk elie. ada simpan blue ek.

Seri Bahasa Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

tak boleh post message kat chatbox..kena lock

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

aah, mmg lock pun. guna shoutmix pulak. cbox guna time server shoutmix down je (tak pnh lagi kot) hehehe.