tinggalkan link anda

31 Januari 2011

Keadaan student Malaysia di Mesir sekarang teruk?

Entah la, dalam berita hari ni pun kecoh dengan pelbagai cerita tentang pelajar kita yang berada kat Mesir sekarang ni. Baca paper harini pun, kerajaan Malaysia ada pesan kat student Malaysia yang ada kat Mesir tu supaya jangan campur tangan hal politik kat sana.


Ntah la, macam-macam hal global yang berlaku sekarang ek? Satu persatu masalah. Tak silap aku, balai polis dimusnahkan, talian komunikasi pun disekat. Nak akses facebook, twitter, google, etc semua tak boleh. Sampaikan nak bukak tu semua kena guna IP Code. Tu pun kena guna dia-up dari negara lain ape, aku pun tak pasti sangat.


Ada satu gambar aku dapat kat Facebook. Korang boleh nilai sendiri.

klik untuk lebih besar.



Apa-apa hal pun, sama-sama kita doakan supaya pelajar kita yang ada kat sana tu selamat dari sebarang mala petaka.




p/s : banyak terjadi perperangan serta manusia berlumba-lumba hendak membina bangunan pencakar langit adalah salah-satu petanda kiamat kecil. Wallahualam.

20 komen berSAHAJA:

r-5 Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

tu la pasal. nasib membe kesayangn aku dah selamat sampai malaysia pagi tadi` alhamdulillah. kita sama2 doakan rakyat malaysia yg lain selamat di sana. amin~

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

yeah, sepupu aku pum ada kat sane. pempuan lak tuh. hai, macam2 masalah dunia sekarang ni. Alhamdulillah Malaysia ni masih aman.

miss iera Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

ya allah..selamatkan mereka ...

nur haslinda Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

kite doa je la utk keselamatan kwn2 dkt mesir tu ~ ALLAH sentiase bersama mereka ..

-[miracle]- Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

astaghfirullah.
hopefully everything will be fine. :(

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

ye, snjata orang Islam adalah doa. ingat tu. kita ada Allah yg Maha Berkuasa.

cik-terompah Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

risau doh..

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

berdoa jela, tu yg kita mampu :)

HAQ Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

kerajaan kne bawak blik dieorg... xkan nak biarkan dieorg clm ksusahan kat sne... duit dari harga yg minyak yg naik tu, blh la bwat expenses utk misi nie...

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

tau takpa. aihh, jap lagi kul 12 minyak RON97 dah naik ohh. cilanat. barang konpem naik ohh.

n u r k i m a Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

semoga mereka semua selamat....byk kan lah berdoa..hanya Allah Yang Maha Kuasa...

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

setuju dengan Nurkima, kita tunggu n lihat jela. mudah-mudahan selamat semua :)

Mohamadazhan hjDesa Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

doakan supaya mereka selamat

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

amin ya rabbal alamin .

Zaty Anuar Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

takutnya awk..


*sy nk blaja kt UITM penang jelah ?
HAHAHA

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

ahaha, uitm penang selamat lagi :) heee

Nuhazira binti Rosly Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

let's pray for their safety :]

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

yeah, amin :)

ahmadbaihaqie abdrazak Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

berita pasal kena rogol tu kalau tak silap khabar angin je.takde budak malaysia kena.alhamdulillah

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

ohh, khabar angin je? alhamdulillah. bagus la cam tu.