tinggalkan link anda

09 Januari 2011

Coretan merapu dari aku.




pehh, bosan siot ! arghhhh ! tetiba aku menjerit tak tentu pasal. hahaha. ada la sorang housemate aku tegor, "asal kau ni? dah buang tebiat ke?"

aku balas balik " bukan doe, aku tgah baca cerita sedih ni "

then, ape lagi tah kami melalut macam orang gila.


TERUS LARI TOPIK !


kakaka, bila aku fikir balik, sembang mcm orang gila. benda remeh-temeh pun kadang-kadang boleh jadi lawak dengan budak2 umah aku ni. kami merapu dah macam orang peninng.

bak kata Aboy, membe aku " kite ni kalau masuk Raja Lawak, tak payah berlakon pon takpe, kite DUDUK bersembang je kat atas stage, orang dah bleh ketawe pecah perut " lebih kurang camtu la ayatnye.

mmg tak leh blah kot, tapi tu la suasana rumah bujang.

aku ada pepatah aku sendiri " tiada hari yg tanpa merapu "


kdang-kadang teringat balek bila time kami sembang-sembang dalam bilik tu, macam-macam imaginasi gila akan timbul. bila sorang dah open cerita mengarut, yang lain mula la akan tambah-tambah.

contohnya, asalnya cita pasal nak renovate bilik bawah rumah sewa kami ni sebagai library kecik dan bilik multimedia, pastu sorang plak kuarkan idea nak wat umah kami ni macam McD (start merapu dah tuh) .




ada yg tambah nak wat Drive Thru kot pintu blakang umah, ada pulak yg tambah lagi nak pecahkan umah sebelah kami, buat swimming pool, wat kedai snuker, nak beli meja pool yg second hand murah-murah letak kat umah dan macam-macam la benda-benda yg merapu yg mmg dibualkan secara spontan.

last2, bila semua dah habis idea pasal renovate rumah tuh, timbul pulak topik lain. hampir-hampir INFINITI kot idea diorang ni. boleh kata idea merapu tak habis-habis hahaha..

last-last, bila masing-masing dah betol-betol penat nak merapu, baru la masing-masing bersurai pegi wat hal sniri, contoh nye mandi ke, kuar g makan ke, msg awek ke.. hohoho ..


p/s : merapu itu COOL.

12 komen berSAHAJA:

gadis kepastian Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hehe kat mana 2 umah??bleh mkn mcD g tu...hehehe

benz razia Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hahahhahah..lebey kurang la ngn kiteorg..merapu jer..pdhal sume dah tua bangka..ade kat wat lifdlm umah sewa..xlarat nak pnjat tangga..

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

-umah kami kat penang . mai la, ada drive thru lagi. hahaha ..

-tau takpe, tua bangke dah smua. umor 20 dah masing2.. tapi nasib baik umah kami umah teres, hehe..

fara feroza Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hehehe...tak merapu tak bujang la kan.:)




AJL kak pah manang.!!

taliff Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

Kawan-kawan duk umah bujang memang best klu same kepale sama pendapat dan sama gila-gila!! Peace!

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

yeah, sokong anda bro !

RuSh D Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hahahaha

fyna Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

hehehe...
adooiii...
kadang2 termerapu gak..





jom singgah n follow2 belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

kami orang bujang, biasa la. ahaha

Liliyusoff Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

Hi Iefwat... Lili tag awak uth Izamir Ridzwan Pendrive GiveAway.. Gud Luck ;)

http://liliyusoff-ikhlas2u.blogspot.com/2011/01/izamir-ridzwan-pendrive-giveaway.html

iris Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

huhu mst suke mkn mcD ni smpai merapu cmtu... nnt iris nk rumah cam secret recipe plak arr hehehehe...

ifwat SAHAJA Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates berkata...

ahaha, secret recipe pon bolehh :D